Eureka, het verhaal

 Columbus had dit willen ontdekken…

Steve Jobs had hier tijd voor vrij gemaakt…

Richard Branson had hier in willen investeren….

het ‘’Susan Boyle moment voor iedereen…’’

Winebarr Wijnschenker

Nieuwe ontdekkingen en surprises zijn altijd in één keer uit het niets, je wordt erdoor verrast en het lijkt onwerkelijk, zou het echt waar zijn?  We willen met zijn allen veranderen en innoveren, maar stiekem ook bij het oude vertrouwde blijven. Rondom het schenken van wijn zijn vele verhalen, echter zijn er zelden innovaties waar iedere wijnfan iets aan heeft. Tot nu, de Wijnbarr wijnschenker is  de innovatie die voor iedereen betaalbaar is. Ieder glas verdubbeld in smaakbeleving. Het smaakt als nooit tevoren.

Ontdekker Gerard De Groot ‘’Bij Pure Toeval’’

Vaak ontstaan nieuwe ideeën door vergissingen of in dit geval door niet logisch denken. Al vele jaren wist Gerard dat als je champagne inschenkt als een biertje; heel rustig, de smaak hoger is. Iemand tipte hem over een Duitse TV uitzending. Na de zelftest was hij snel overtuigd paste dit toe in zijn restaurant in Vianen en bij zijn wijncursisten. De universiteit van Reims onderbouwde deze schenkwijze inmiddels wetenschappelijk. Verlies van koolzuur is verlies van geur en smaak.

Vijf jaar geleden bestelde Gerard bij een bevriende wijnimporteur 10 dozen wijn voor een zacht prijsje, hij dacht mooi voor het wijnarrangement. Bij levering kon hij niet wachten de wijn te proeven. Hij baalde, de smaak was niet dat wat hij dacht, hij belde de leverancier ‘’kom maar halen’’.

Toen gebeurde het…

Als verstrooide denker schonk hij de geopende fles witte wijn in zoals hij altijd bij de champagne deed (als een biertje), hij schrok zich een hoedje, de smaak en waarde was verdubbeld.  De conclusie was dat iedere wijn, wit, rood en rosé van nature, niet zichtbare koolzuur bezit.  Door wijn normaal in te schenken valt de wijn met een “plof’’ in het glas, waardoor de koolzuur vervalt en een deel van de smaak. Hieraan gekoppeld de constatering dat dunne gespleten schenkstraat onderweg van fles naar glas teveel zuurstof opzuigt, was de vinding compleet. Deze ontdekking is bij 3000 restaurantbezoekers blind getest voor alle type wijnen. Het was te mooi om waar te zijn en toch de werkelijkheid, alle wijnen verdubbelen in smaakbeleving. Een nieuwe schenkwijze gebaseerd op  twee simpele principes;

1 Koolzuurbehoud bij het inschenken

2 Geen onnodig zuurstof contact bij het inschenken, ademen in het glas de voorkeur

Te mooi om waar te zijn…?? Proef het zelf.

Na het realiseren van een prototype met een 100% gesloten systeem is samenwerking gezocht met een autoriteit, VacuVin te Delfgauw. De fam. Schneiders proefde vanaf het eerste moment het significante verschil. Na 2 jaar doorontwikkeling een global patent is de primeur voor iedereen beschikbaar.

Laat u niet beïnvloeden door ‘’de kenner’’, die het graag bij oude wil houden. Belééf en proef zelf het verschil zoals al vele wijnfans inmiddels wereldwijd doen, die hun eigen wijnschenker altijd binnen handbereik hebben.

P.s. Ook te gebruiken voor alle gedistilleerde dranken, een onverwachte smaaksensatie.